Plat Italian & Nappaleer

 Plat leer is ongeveer 2mm dik. De platte leerschuivers (of schuif kralen) met een hoogte van 2mm of 2,5mm passen op het platte leer. Je let daarbij op de breedte van het gat. Leerschuivers met een gat van Ø5x2mm passen op het 5mm platte leer. Leerschuivers met een gat van Ø10x2mm passen op het 10mm plat leer, of op 2 stukken plat leer van 5mm naast elkaar. Bij de leerschuivers staat achter het diameter teken Ø altijd de binnenmaat aangegeven. De platte leerschuivers vind je hier.

We verkopen het meeste platte leer per cm, met een minimale lengte van 14cm per kleur. Het leer wordt natuurlijk wel aan 1 stuk geleverd. Wil je een stukje van 18cm, dan bestel je het product 18x. Het leer kost per armband in de meeste kleuren € 1,80. Sommige leersoorten worden niet per cm verkocht, maar per lengte. Dit staat dan duidelijk in de product titel aangegeven, bv - prijs per 18cm.

Plat nappaleer

Nappa leer is heel zacht en soepel leer. Met plat nappaleer maak je de mooiste armbanden met een luxe uitstraling. Het nappaleer is verkrijgbaar in verschillende breedtes; 3mm, 5mm, 10mm en 20mm. Het mooie nappaleer is ook in heel veel verschillende designs en kleuren te koop. Zoals metallic, dots, reptiel, shake, croco en nog veel meer.

Het nappa leer is vrij soepel, daardoor is het minder geschikt om te gebruiken icm slagletters

 Italian leer

Plat Italian leer is een mooie kwaliteit Europees leer. Het is wel iets stugger leer dan het nappa leer. Het Italian leer is daardoor wel geschikt om icm slagletters te gebruiken. Ook het Italian leer is in verschillende breedtes verkrijgbaar; 3mm, 5mm en 10mm. 

Van het Italian plat leer zijn er verschillende afwerking en stijlen te koop. Bij het nappa leer zijn de designs erop gedrukt of ingesneden. De designs in Italian leer zijn erin geëmbossed. Daardoor zijn bijvoorbeeld de slangenprints heel voelbaar.

Hoeveel leer heb je nodig?

Een standaard damesarmband is 18.5cm, inclusief sluiting. Voor het precies bestellen van het aantal cm moet je je pols aansluitend (dus niet te strak ;) opmeten.

Afwerking Extra cm Totaal bij een pols van 16cm
eindkappen + karabijn    + 0cm   16cm
magneetsluiting   + 1cm   17cm
vol met leerschuivers   + 2cm   18cm
dubbele armband   x2 + 4cm   vb 16cm x2= 32cm + 4cm=   36cm
driedubbel armband   x3 + 6cm   vb 16cm x3= 48cm + 6cm= 54cm

verschillende leersoorten in 1 ronde of ovale sluiting

  enkel: +2cm

  dubbel:x2 +    6cm

  enkel= 18cm

  vb dubbel 16cm x2= 32cm + 6cm= 38cm

 

Als je deze afmetingen aanhoudt krijg je een een passende armband. Wij merken in de winkel wel dat er veel verschil is in persoonlijke voorkeur. Zo wil de één haar armband het liefst zo strak mogelijk en houdt een ander weer van een losse armband. Ook kan het ene stuk leer soepeler zijn dan het andere, waardoor je misschien net iets meer of minder nodig hebt. Mocht je dus van een losse armband houden, neem dan iets meer cm dan hierboven in de tabel aangegeven staat. Want een stukje eraf knippen kan altijd, erbij is een stuk lastiger.

Combineer leer & kralen

​Wil je een mooie armbanden stack maken, combineer dan eens leer en kralen. Je kan ervoor kiezen om de kralen en leer in 1 armband te verwerken. Maar het is natuurlijk ook heel mooi om meerdere fijne armbandjes te maken. Inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op onze instagram pagina. Of shop hier een mooi DIY pakketje. 

 

Lees meer